Δρ. Λάζαρος Οικονομίδης

MD, MSc,PhD

+Εξειδίκευση και Πιστοποίηση στις Αρθροπλαστικές Ισχίου – Γόνατος στο Ηνωμένο Βασίλειο
+Εξειδίκευση και Πιστοποίηση στη Ρομποτική Χειρουργική
+Εκπαιδευτής της τεχνικής στην Ελλάδα

Ο Ιατρός  Δρ. Λάζαρος Γ. Οικονομίδης αποφοίτησε από το 10ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Κατόπιν, εισήχθη με Πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική  του Παν/μείου Κρήτης και περάτωσε τις σπουδές του το 1998.

Εργάστηκε ως Αγροτικός Ιατρός, την περίοδο 1998-2000, στην Αρναία Χαλκιδικής και κατόπιν ως Ειδικευόμενος στα Νοσοκομεία Β’ ΙΚΑ και Γ.Ν.Κιλκίς όπου και περάτωσε την εκπαίδευση του, στην ειδικότητα της Ορθοπαιδικής, το 2009. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης του έλαβε επαρκή εμπειρία στο Τραύμα, τις Αθλητικές κακώσεις και την Αρθροπλαστική Ισχίου και Γόνατος.

Μετά τη λήψη της ειδικότητας εργάστηκε ως Επιμελητής Β’ στο ΕΣΥ επί 3ετίας, μέχρι το 2013.

Από το 2014, εργάστηκε στο Ην. Βασίλειο σε έμμισθες θέσεις για 4 έτη. Αρχικώς, ως Ειδικός Ορθοπαιδικός στο  Πανεπιστημειακό Νοσοκομείο του Μάντσεστερ της Αγγλίας (Μanchester Cenrtal University Hospitals-NHS), ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα τραύματος. Εκεί αντιμετώπισε πολύπλοκες περιπτώσεις τραύματος και επικέντρωσε στον τομέα χειρουργικής Ισχίου και Γόνατος. To 2015 μετεκπαιδεύτηκε, για ένα χρόνο, στη Χειρουργική Γόνατος (Post CCT Knee Fellowship) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λίβερπουλ της  Αγγλίας (Royal  and Broadgreen University Hospitals of  Liverpool-NHS). Ακολούθως, μετεκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική Ισχίου (Post CCT  Fellowship in Hip ) στο ίδιο νοσοκομείο για άλλους 6 μήνες.

Το 2016 συνέχισε τη μετεκπαίδευση του, για ένα χρόνο, σε Κρατικό Νοσοκομείο της Γλασκώβης (Golden Jubillee National Hospital of Glasgow, Scotland). Εκεί εκπαιδεύτηκε στη Ρομποτικώς Υποβοηθούμενη Αρθροπλαστική Χειρουργική με Υπολογιστή (Robotic Assisted Arthroplasty Surgery) από τη χειρουργική ομάδα που επινόησε και ανέπτυξε την τεχνική, πραγματοποιώντας ανεξάρτητα εκατοντάδες επεμβάσεων ώστε να είναι εξειδικευμένος και επίσημα πιστοποιημένος σε αυτήν τη χειρουργική τεχνική. Κατά τη διάρκεια των μετεκπαιδεύσεων του συμμετείχε ή και πραγματοποίησε επίσημα (surgical logbook) 1712 επεμβάσεις.

Επίσης,  έχει εξειδικευτεί , για ένα έτος, στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική  και είναι πιστοποιημένος Ιατρός του Ε.Κ.Α.Β.

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα επικέντρωσε ιδιαίτερα στην έρευνα λαμβάνοντας το 2004 με βαθμό «Άριστα» το Mεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ιατρική Ερευνητική Τεχνολογία, Τομέας Ιατρικής Πληροφορικής του Α.Π.Θ. Το 2013 ανακυρήχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ με βαθμό «Άριστα».

Συμμετείχε στη συγγραφή 5 άρθρων σε Εθνικά και Διεθνή περιοδικά, σε 6 προφορικές ανακοινώσεις σε Διεθνή Συνέδρια, 40 Ανακοινώσεις σε Εθνικά Συνέδρεια, 5 Στρογγυλές Τράπεζες και Διαλέξεις, στην Οργανωτική Επιτροπή 3 Επιστημονικών Συνεδρίων και τέλος παρακολούθησε 58 Εθνικά και Διεθνή Συνέδρια.

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνεχόμενη Εκπαίδευση και Κατάρτιση, παρακολούθησε με πιστοποίηση 41 Διεθνή και Εθνικά Σεμινάρια.

Διετέλεσε εκπαιδευτικής στα ΙΕΚ ΕΚΑΒ Θες/νίκης την περίοδο 2010-2014 και στα ετήσια σεμινάρια ‘’Χειρουργικές Τεχνικές στη Ορθοπαιδική ‘’ του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών, στο Λίβερπουλ του Ην. Βασιλείου, την περίοδο 2015-2016. Από το 2010 είναι Επιστημονικός Αξιολογητής στο περιοδικό Journal of Bone and Joint Surgery (Αγγλική  έκδοση) και μέλος των Συλλόγων α) European Hip Society,  β) Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, γ) Computer Assisted Orthopaedic Surgery (Ην. Βασιλείου), δ) British Medical Association (BMA), ε) General Medical Council (Ην. Βασιλείου), στ) Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρία και ζ) Medecins Du Monde (Greece).

Είμαστε στη διάθεσή σας!

Επικοινωνία

info@arhtrotech.gr
+30 2310 254 500
Το ιατρείο λειτουργεί Δευτέρα με Πέμπτη 18:00 – 22:00
Παρασκευή 10:00 – 14:00
κατόπιν ραντεβού
ARTHROTECH
Τσιμισκή 54, Θεσσαλονίκη, 54632